Familiesite van 't Einde

 • Vergroot letter grootte
 • Standaard letter grootte
 • Verklein letter grootte
Stamboom
 • Parenteel Derk Tijmens

  Een parenteel is het omgekeerde van een kwartierstaat. Hierin worden alle afstammelingen weergegeven van een bepaalde persoon, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn. Afhankelijk van het aantal kinderen dat de betrokkene heeft kunnen zit zeer uitgebreide overzichten worden. Een beginnend genealoog wordt daarom aangeraden niet met een parenteel te beginnen.

  In dit parenteel gaat het om het nageslacht van Derk Tijmens uit Niersen. Derk Tijmens werd in het begin van de 18e eeuw (rond 1726) geboren. Hij pachtte een boerderij met de naam het einde, die vroeger van zijn voorouders was. Door een oneerlijk proces over het eigendom van de boerderij werden zijn voorouders gedwongen veel proceskosten te maken. Hierdoor moesten ze alsnog de boerderij verkopen. Het proces werd wel door hen gewonnen.

  Niersen is een kleine gemeenschap op de Veluwe, het ligt enkele kilometers ten westen van Vaassen. De nederzetting is ontstaan omdat er vrij veel water in die omgeving voorradig was. Van deze hoeveelheid water getuigen de huidige sprengen nu nog steeds.

  Aangezien het parenteel momenteel nog in bewerking is, zijn slechts de beschikbare delen van de eerste drie generaties op de site weergegeven. De komende maanden zullen daar stukken aan worden toegevoegd. De eerste generaties van zijn nazaten zijn in de parenteel weergegeven.
  Uiteraard houd ik me aanbevolen voor aanvullingen hierop.

  Wel is momenteel een alfabetische lijst met alle achternamen beschikbaar die (tot nu toe) in het hele parenteel voorkomen.

   

 • Over de naam Van \'t Einde

  In deze categorie worden de gegevens over de naam Van 't Einde opgenomen.

   

 • Personen

  In deze categorie informatie over personen met de naam van 't Einde.
  Deze informatie is niet volledig; ik houd me aanbevolen voor aanvullingen zowel qua aantal personen als qua informatie per persoon.

   

 • In het nieuws

  De naam van 't Einde komt ook wel eens in het nieuws.
  In deze categorie een bloemlezing van artikelen die de laatste jaren de krant hebben gehaald.
  Dit overzicht is verre van volledig. Als iemand nog andere krantenknipsels heeft kunnen die natuurlijk ook worden toegevoegd. Stuur me dan een kopie ervan op of scan het eerst en mail het me.