Familiesite van 't Einde

  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Parenteel Derk Tijmens

Een parenteel is het omgekeerde van een kwartierstaat. Hierin worden alle afstammelingen weergegeven van een bepaalde persoon, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn. Afhankelijk van het aantal kinderen dat de betrokkene heeft kunnen zit zeer uitgebreide overzichten worden. Een beginnend genealoog wordt daarom aangeraden niet met een parenteel te beginnen.

In dit parenteel gaat het om het nageslacht van Derk Tijmens uit Niersen. Derk Tijmens werd in het begin van de 18e eeuw (rond 1726) geboren. Hij pachtte een boerderij met de naam het einde, die vroeger van zijn voorouders was. Door een oneerlijk proces over het eigendom van de boerderij werden zijn voorouders gedwongen veel proceskosten te maken. Hierdoor moesten ze alsnog de boerderij verkopen. Het proces werd wel door hen gewonnen.

Niersen is een kleine gemeenschap op de Veluwe, het ligt enkele kilometers ten westen van Vaassen. De nederzetting is ontstaan omdat er vrij veel water in die omgeving voorradig was. Van deze hoeveelheid water getuigen de huidige sprengen nu nog steeds.

Aangezien het parenteel momenteel nog in bewerking is, zijn slechts de beschikbare delen van de eerste drie generaties op de site weergegeven. De komende maanden zullen daar stukken aan worden toegevoegd. De eerste generaties van zijn nazaten zijn in de parenteel weergegeven.
Uiteraard houd ik me aanbevolen voor aanvullingen hierop.

Wel is momenteel een alfabetische lijst met alle achternamen beschikbaar die (tot nu toe) in het hele parenteel voorkomen.

 

Filter op titel     Toon # 
# Artikel titel Auteur Hits
1 Parenteel Derk Tijmens Administrator 2051
2 01 Meer over genealogie Administrator 969